Автор Тема: Щоденник творчої людини  (Прочитано 650 раз)

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
  • -Receive: 220
  • Стать: Жіноча
  • Життя прекрасне і дивовижне
Re: Щоденник творчої людини
« Відповісти #10 : 28 Березень 2023, 11:43:26 »
Колись я робила картинки для робочого столу. Але ж тоді ще не було так багато різноманітних гаджетів. Тому ці шпалери були зроблені під ПК, ноутбуки та нетбуки.
Якщо відверто, я не перевіряла їх на сучасних гаджетах. Але пропоную вам перевірити (якщо вам щось сподобається), як виглядатимуть вони на них. Ну, або використовувати ці шпалери для робочих столів ваших компьтерів, планшетів та ноутбуків.
Колекцій декілька. Вони розділені на теми. Посилання на альбом - у назві альбому.

Гарного вам дня! І творчих успіхів!

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #11 : 31 Березень 2023, 13:21:48 »
Пропоную невелику колекцію – серію листівок-побажань для соціальних мереж і блогів.

Ці листівки можна використовувати в якості коментарів в соціальних мережах і на сторінках блогів, а також їх можна відправляти по електронній пошті.

Всі листівки можна подивитися та завантажити собі тут.

Декілька листівок для прикладу:

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #12 : 05 Квітень 2023, 16:03:15 »
Готуюся до Великодня: нав'язала гачком курочок.
Усередині курочки - порожній простір, куди в пакетику можна покласти великодні подарунки, наприклад, цукерки, писанки... Після цього їх можна подарувати рідним та близьким.

А можна просто заповнити порожній простір ватою або спеціальним наповнювачем для іграшок і отримати в'язану іграшку-курочку, яку можна розмістити в центрі святкового столу або прикрасити нею будь-який куточок вашого будинку.

Нав'язала таких курочок усім своїм найближчим людям. На Великдень подарую. "Начинку" ще обмірковую. Поки курочки – просто іграшки)

Фото у вкладеннях. Кликнить на ньому і воно збільшиться у розмірі.

Дивиться відео майстер-класу з в'язання великодньої курочки (за ним я в'язала свої іграшки але як завжди щось зробила по-своєму, як творча людина). Можливо, і вам знадобиться)

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #13 : 11 Квітень 2023, 13:43:13 »
Людина – істота розумна, а отже, вона може думати (хоча б іноді). А в результаті "думання" виникають думки.

І ці думки часом не дають нам спокою. Іноді вони змушують нас робити невиправдані вчинки, іноді вганяють нас у нудьгу, а іноді роблять нас щасливими. Кажуть, що можна втекти від обставин та людей, але неможливо втекти від своїх думок та почуттів.

Але коли думки починають контролювати нас, коли ми дозволяємо їм узяти верх над собою, це дуже небезпечно. Тому що думки – матеріальні, і можуть часом докорінно змінити все ваше життя. Причому не завжди на краще.

Тому необхідно навчитися контролювати свої думки, ставлячись до них як до простих навколишніх речей, що нас оточують і які ми можемо в будь-який момент покласти на чільне місце або пересунути, прибрати в ящик стола або в шафу, або взагалі викинути у відро для сміття.

Не можна зациклюватися на одній думці (особливо, якщо ця думка негативна). Потрібно пересуватися від однієї думки до іншої. Ну, ніби ми читаємо книгу і перегортаємо сторінки або дивимося фільм, де кадр змінюється іншим кадром та іншою подією.

Добрі, позитивні, радісні думки можна «подумати» довше. Дратівливі, злі, гнітючі - відразу ж відкинути, заборонити, викинути з голови. Цікаву думку краще записати, щоб потім ще раз до неї повернутись і розвинути її.

Перемикання з однієї думки на іншу – корисне заняття, що тренує, удосконалює та розвиває наш мозок. Запам'ятайте це. І головне - женіть від себе погані думки. Бо думка – головне джерело нашого настрою. Погана думка може перемогти людину

Сьогодні я задумалася, а на що можуть бути схожі наші думки? І написала невелику замальовку на цю тему. Якщо цікаво, можна прочитати тут.

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #14 : 16 Квітень 2023, 19:22:38 »
Пропоную пройти тест, якій я склала сама. Кажуть, що він дуже реальний. Але складала я його для розваги та гарного настрою.
Тест дуже простий. Для цього, щоб його пройти, вам треба тільки вибрати абстрактну картинку, яка Вам сподобалась, та дізнатися моє тлумачення Вашого характеру в залежності від цього.
Всього в тести 11 картинок, які є моїми авторськими колажами-фракталами.
Успіху вам та гарного настрою!

Вибрати свою картинку

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #15 : 29 Квітень 2023, 12:16:21 »
Довго не писала нічого у свій щоденник. Чесно кажучи, не було ні сил, ні настрою, ні можливостей.

В основному, це пов'язано з великою втратою у моєму житті. У наших друзів 18 квітня померла дочка, яку я знала багато років і до якої ставилася з теплом та любов'ю. Часом мені навіть здавалося, що ця дівчинка - моя донька теж.

Коли ми зустрічалися, вона завжди посміхалась, завжди обіймала мене, а її очі завжди світилися добром та ніжністю. Сашенька була життєрадісною творчою людиною. В неї було стільки планів на життя…

І ось її не стало... Проклята хвороба забрала її в такому молодому віці, залишивши чотирирічного сина без мами, чоловіка без люблячої дружини та невтішних батьків без дочки...

Напевно, неможливо описати тих почуттів, що відчувають зараз батьки, втративши улюблену донечку... Вони останні два роки разом із дочкою наполегливо боролися за її життя, використовуючи всі можливі методи лікування... Але хвороба виявилася сильнішою...

Можливо на тлі величезної біди (війни), яка зараз відбувається на нашій території, ця смерть лише маленька її крапелька, але біль від втрати рідної, коханої, близької людини неможливо виміряти чи порівняти… Це біль на довгі роки... І це і мій біль також...

Тому я не могла ні про що думати , нічого робити, нічого писати... Кажуть, що людина жива доки її пам’ятають.  А Сашеньку я буду пам’ятати завжди…

Але життя триває… Розпочався городній сезон. І як кажуть, навесні день – рік годує. Треба займатися городом, щоб забезпечити свою сім'ю свіжими овочами з грядки. Бо у магазинах ціни на овочі просто з фільму жахів…

Тому саджаємо город. Роботи багато, а вільного часу поки що не так багато, як хотілось. Але буду старатися і все ж таки находити час на творчість, на замовлення та свої сайти  й форум.

Дякую, що вислухали мене…

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #16 : 06 Травень 2023, 15:11:31 »
Травень почався неспокійно. Прямо з першої години… О третій годині ночі 1 травня почалася тривога, яка тривала в нашій області 3 години… Потім нічна тривога 3 травня тривалістю 4,5 години. І ще чотиригодинна нічна тривога 4 травня… І це не рахуючи нетривалих денних і вечірніх тривог практично в кожен із цих п'яти травневих днів. Сьогоднішня ніч для нас пройшла спокійно, хоча цього не можна сказати про інші області.
По наших прифронтових територіях постійно летять снаряди, ракети, «шахіди»... А вчора в Бахмуті взагалі було пекло...

Ми живемо як на пороховій бочці. Наближається ніч. І ніхто не знає, що принесе нам вона: чи буде можливість уночі поспати, чи знову вночі будуть обстріли і ми проведемо її у підвалі.

Але. Незважаючи ні на що, ми садимо город, робимо необхідний ремонт у будинку, водимо на прогулянки до річки собака…
А ще ми підвісили в саду гамак, і я в ньому хитаюсь по можливості між тривогами хоча б годинку за день, і дивлюся в небо.

І звичайно ж, щось творю.
Закінчила оформлення однієї подушки, зв'язала передню частину другої подушки. Тепер треба викроїти для неї зворотний бік із тканини та пошити. В'яжу фрагменти гачком на покривало.

Займаюся електронними книгами на замовлення, роблю шаблони обкладинок і шаблони верстки, створюю вироби з паперу, а ще намагаюся побалувати свою родину чимось смачненьким. Ось учора ввечері, приміром, приготувала їм гарячий шоколад.

Надворі вже зовсім тепло, і це добре! Весна радує, і створює запас гарного настрою, який так зараз потрібний кожному з нас. Адже не можна постійно перебувати у стресовому стані.

І я вкотре радію, що свого часу ми придбали цей будиночок у селі під дачу, який став нам зараз постійним притулком. Будиночок, хоч і не надто комфортний для постійного проживання, але всі основні функції виконує, а комфорт у нашій ситуації не такий важливий. Найважливіша безпека та можливість постійно стикатися з природою та забезпечувати себе свіжими овочами та фруктами, вирощеними своїми руками.

У нас зараз така краса у саду, що очі не відірвати. Все цвіте. І ця краса нейтралізує страхи та хвилювання від постійних обстрілів. Дивишся довкола і розумієш, що життя триває, незважаючи ні на що...

Природа загалом живе як і раніше. Вона не боїться смерті, як її боїмося ми ... Тому сади цвітуть, а жабки в озерці на кінці нашого городу квакають. А незабаром заспівають солов'ї , і ночами тріщатимуть цикади і цвіркотітимуть цвіркуни. У природі все відбувається за розкладом.

Краса природи надихає і сповнює Cвіт змістом. І дякуємо Богові та нашим хлопцям із ЗСУ за те, що вони дають нам можливість щодня прокидатися і бачити всю цю красу.

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #17 : 17 Травень 2023, 18:52:48 »
Зовсім запрацювалась. Виконувала термінове замовлення і займалася городом. Чекали на дощ, але, на жаль, він ішов у сусідніх селах, а наше обминув стороною. Доводиться займатися ще й поливом. Але це нічого.
Зате вечорами на кінці городу в невеликому озерці неперевершено квакають жаби, а вранці соловей виводить під моїм вікном рулади.

Нескінченні повітряні тривоги продовжуються, травень на них виявився особливо "багатий"...

А я почала освоювати процес в'язання килимків із нарізаних старих речей та футболок. Захоплюючий процес, як виявилося.
Тут у будинку за 20 років нашого проживання накопичилося чимало старих речей, які давно вже ніхто не одягав, і від старості вони занепали або подекуди навіть порвалися. Адже все, на наш погляд, непотрібне в міській квартирі переправлялося на дачу. І тепер тут справжній "скарб" для рукоділля.
Поки що не завжди точно вдається підібрати товщину смужок для нарізування, тому що тканини різні за якістю та товщиною, а треба вибрати ширину так, щоб в'язаний килимок був приблизно однакової товщини. І поки що килимок дещо кумедний виходить, але якість прийде з досвідом, я впевнена.

Ділюсь поки що недоробкою. Не знайшла поки що стару річ, яка б підійшла по гамі кольорів. Насправді, ще не всі полички розібрані, що вселяє надію на успіх.

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #18 : 27 Травень 2023, 12:18:05 »
Дивні відчуття з'являються в мене коли я після довгого перебуванні у селі приїжджаю до рідного міста. Нібито я тут вперше і все мене тут незнайоме і чуже.

Важко дихати, дуже шумно, забагато людей, автомобілів, багато суєти і небезпеки. Небезпеку я відчуваю зразу на під'їзді до міста. Відразу випливають спогади про ті перші дні, коли я була тут одна с татом. А потім згадуються  ті два приїзди  сюди в жовтні і в листопаді 2022 року.

Я приїхала в місто якраз напередодні 31 жовтня 2022 року, коли відбувся третій масований удар по Київщині… 78 ракет…

В результаті обстрілу одна ракета влучила в нашому місті по трансформаторній підстанції, що була зовсім поруч з будинком, де я в той час знаходилася. Чомусь спочатку відбувся вибух і лише потім з'явилось попередження про повітряну тривогу. Во всьому місті зникла електрика і цілих три дні її не було... Мешканці остались без світла, тепла і води. Не працювали практично всі магазини... Місто виявилось неготове до таких подій… Це були перші спроби рашистів зруйнувати критичну інфраструктуру…

24 листопада 2022 року мені треба було приїхати до міста у справах, які ніхто крім мене не міг вирішити. Чоловік привіз мене і поїхав назад у село. Я розмовляла з ним по телефону (він якраз добрався до села і телефонував мені, щоб я не хвилювалась), і тут трапилась жахлива подія. Ракетою попало в будинок, якій знаходився через дорогу від мого будинку. Я в той час сиділа, як то кажуть між «двох стін», у коридори на стільці.
Коли пролунав вибух в мене заклало вуха і я чомусь оказалась на підлозі...

https://youtu.be/T1Fz0XxopaM

На вулиці було дуже шумно: кричали люди, плакали діти, вили сирени швидкої допомоги та пожежних машин... Я не могла ворухнутися довгий час і визирнути у вікно. А коли все ж таки наважилась подивитися у вікно, то побачила як над будинком напроти горить дах... Вся вулиця була заповнена людьми і машинами ... Хтось в паніці тікав з міста... Хтось навпаки поспішав на допомогу мешканцям  зруйнованого будинку, хтось просто стояв і не міг поворушитись...

Після цього в місто більш ніж на кілька годин я не їздила. Як відрізало... І здавалось, що ніщо й ніхто не зможе заставити мене сюди  приїхати хоча би на пару днів або залишитися на ночівлю. Але я вже писала, що не можна казати про ніколи, бо ніхто з нас не знає, що його чекає попереду…

І обставини інколи вимушують нас робити те, що нам здається нераціональним і небезпечним…
Тому я поїхала до міста, і щоб зробити всі необхідні справи залишалась там практично тиждень…
Але слава Богові на цей раз ніяких страшних подій не відбулось: тривоги, звичайно, були, але без страшних наслідків…

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #19 : 04 Червень 2023, 19:01:29 »
Я сьогодні оптиміст. А ви?

А ось вам віршик  від мене для настрою. Бо зараз нам всім гарний настрій потрібен як николи... бо можна збожеволіти від цих обстрілів кожного дня...

Поганий настрій проганяємо від нас
І замість нього гарний побудуємо в цей час!
Роби що хочеш – серце хай радіє,
Во ім’я настрою відкоригуй події:
Не хочеш зайчиком стрибати по доріжці,
Тоді як чапля ти постій на лівій ніжці.
Не хочеш їжу готувати — не роби зусиль,
Не хочеш захворіти — відправляй подалі біль!
Не хочеш у Світ дивитись — очі закривай!
Не хочеш заспівати — казки почитай!
Захочеш плакати – тебе розсмішимо!
Захочеш сумувати — сумувати не дамо!