Автор Тема: Електронний журнал та сайт для дітей "Обовсемка"  (Прочитано 814 раз)

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
  • -Receive: 214
  • Стать: Жіноча
  • Життя прекрасне і дивовижне
Вітаю!
Хочу запросити вас на мій ютюб канал Obovsemka. І хоча канал був зареєстрований дуже давно, але я їм не займалася від слова зовсім, і він стояв пустий, тобто без відео. Але у 2025 році я стала публікувати на ньому анонси електронних видань і корисних завдань для дітей. Це були невелички відео у форматі Shorts.

В цьому році я почала робити відео для дітей, батьків та освітян. Вони пізнавальні і розраховані на сумісний перегляд дітей і батьків, а також їх можна використовувати  для занять у дитсадках та  для уроків у початковій школі.

Відео поки що небагато, але я працюю. 

Якщо вам сподобаються відео, перейдіть за посиланням на канал і підпишіться - підтримайте мене в моїх творчих експериментах.

А я тут виставлю посилання на 3 вже готові відео для ознайомлення.

ВІРШІ ПРО ЄЖАЧКА ДЛЯ ДІТЕЙ. Слухати онлайн.

Як зробити ПУХНАСТІ ФАРБИ своїми руками. 3D-малювання для дітей

ТАЄМНИЦЯ ОКЕАНУ РОЗКРИТО! ЧОМУ ОКЕАН СОЛОНИЙ? 

Приємного просмотру!

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
Журнали "Обовсемка"

Журнал почал видаватися у 2014 році і за 2014-2016 роки створено 12 повномірних ілюстрованих журналів в форматі PDF на російській мові. На жаль...

Потім була мета перекласти всі журнали на українську мову, але так склалися обставини, що тоді зробити я цього  не могла...

Але я знайшла іншій вихід, і потроху працювала над перекладом.

І якщо ви дивились презентації тих журналів на сайті, то могли зрозуміти, що практично всі матеріали з них я переклала на українську мову (навіть майже всі вірші). Тому зараз просто не бачу сенсу повертатися до видання старих журналів. Хоча як говорится - "николи не кажи николи".

Зате у 2025 році я випустила 4 нових журнала  і вони доступні на українській мові. Кожний журнал має Додаток для якісного роздрукування  всіх розвиваючих матеріалів для роботи вдома , в дитсадку або школі.

І хоча журнали розповсюджувались по підписці, зараз їх можна придбати по 100 грн за видання. Для цього треба перейти на сторінку Замовлення видання і уважно прочитати умови отримання.

Картинки клікабельні.

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
Цей відеоролик був створений за допомогою інструментів штучного інтелекту для візуалізації моїх авторських віршів для дітей.

Музика та вокал згенеровані ШІ на основі моєї творчої концепції

https://youtu.be/9PixM9afSI0

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
Електронні видання “Малюк” від “Обовсемкі” - 2025

Видання розраховане на дітей віком до 5 років.

«Малюк» представляє собою комплект різноманітних матеріалів для розвитку малюків у вигляді шаблонів, дидактичних карток та завдань. Видання повністю готове до роздрукування у відмінній якості.

Загалом у виданні 50 сторінок формату А4, які перетворені на загальний PDF-файл.

Клацнув на картинку, попадете на сторінку з описом та змістом видання.

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You

Серія "Навчальні зошити".

Всі картинки клікабельні.

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You

А тепер до вашої уваги всі електронні видання для дітей які є на сайті "Обовсемка" .
Вони в меню Книгарня - Електронні видання. Ці видання існують на двох мовах.  Щоб подивитися опис видань на іншій мові(російській) треба просто перемкнути в верхньому меню флажок мови.

Спочатку поодинокі видання, потім серійні. Щоб перейти на сторінку видання, треба просто кликнути по зображенню.

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
РОЗДІЛ 7.

Англійська мова

Поповнюємо словниковий запас, вивчаємо граматику, тести, дидактичні картки, ребуси та інші головоломки на англійській мові.
Завдань поки що небагато, але все попереду.

РОЗДІЛ 8.

Навколишній Світ

Виконуємо завдання - пізнаємо Світ

Наприклад:
  • Вчимося орієнтуватися у просторі.
  • Вивчаємо органи чуттів.
  • Визначаємо пору року по предметам на картинці
  • Сортуємо відходи
  • Проходимо тести та вивчаємо сонячну систему

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You

У цьому розділі ви знайдете наступні види завдань:
  • Різноманітні розмальовки
  • Повторіть візерунок.
  • Вчимося розфарбовувати предмети за зразком.
  • Малюємо за заданою схемою.
  • Домалюйте симетрично другу половину картинок
  • Розфарбовуємо картинку за цифрами.
  • Вчимося малювати. Малюємо ...  за 4 кроки.

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You

Цей розділ охоплює вивчення алфавіту, частин мови, речень та розбір слів. Дитина навчається складати та розшифровувати слова, вставляти у слова пропущені літери, а також пізнає частини мови, навчається класифікувати предмети та розгадувати філворди.

Цей розділ розроблений для інтерактивного навчання дітей. Матеріали розділу допомагають у навчальному процесі.

Картки включають не лише статичні зображення, а й пазли, таблиці, картинки та наклейки. Це дозволяє перетворити навчання на гру, де дитина стає активним учасником процесу, а не просто слухачем.

Матеріали призначені для завантаження та роздрукування. Завдяки цьому дитина може фізично працювати з картками: вирізати, складати пазли або наклеювати елементи, що сприяє кращому засвоєнню інформації через дію.

Завдання з цього розділу сприяють розвитку когнітивних навичок:
    ◦ Пазли допомагають розвивати логіку та образне мислення.
    ◦ Таблиці та картинки сприяють систематизації знань та візуальному запам'ятовуванню матеріалу.

Ці матеріали інтегровані в загальну систему «Обовсемки», де вони можуть доповнювати вивчення англійської мови, математики або розвиток мовлення, роблячи складні теми доступнішими завдяки ігровій формі.

Таким чином, використання карток і наклейок дозволяє поєднувати пізнавальну діяльність із розвагою, що є критично важливим для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You

Для розвитку графічної та дрібної моторики дитини сайт «Обовсемка» пропонує спеціалізований розділ, матеріали якого спрямовані на підготовку руки до письма та координацію рухів.

Основні типи завдань у цій категорії включають:
• Графічна моторика: безпосередні вправи на малювання ліній, обведення та роботу з контурами, що допомагають дитині опанувати навички володіння олівцем або ручкою.
• Аплікації: завдання, що передбачають роботу з папером, вирізання та наклеювання елементів, що є важливим для розвитку координації та точності рухів пальців.
• Штрихування предметів та малювання по точках.

Завдань поки що не так багато, як хотілося, але розділ постійно поповнюється.