Отже, ви відкрили програму і ось що ви побачите (напис, зроблений червоним кольором ви не побачите, це моя примітка)

Це стандартний інтерфейс програми. У нас є меню та кнопочки управління. На меню зупинятися докладно не буду, оскільки кнопочки дублюють меню і ними простіше користуватися...
Зверніть увагу, не всі кнопочки активні, але це поки що. Для початку, давайте поговоримо про перші п'ять кнопок.
Справа в тому, що в цій програмі можна будувати різні фрактали:
2D-фрактали (власне, заради чого і пишеться цей урок)

IFS-фрактали

Атрактори

Кватерніони

Орбіта (тілько у версії 2.02)

І ось перші п'ять кнопок, якраз і відкривають потрібний нам тип фракталів:
1. New 2D fractal - новий 2D фрактал (тип файлу - frs.)
2. New IFS -новий IFS-фрактал (тип файлу - fri)
3. New attractor - новий аттрактор (тип файлу - fr3)
4. New quaternion - новый кватернион (тип файлу - fr4)
5. New orbita - нова орбіта (тип файлу - fro)
Навіщо я написала про типи файлів, спитаєте ви? Справа в тому, що, як я вже говорила, разом із програмою ви завантажили вже готові проекти (споти), які ви можете відкрити у програмі...
Для полегшення розуміння того, як відкрити ці споти, я і написала типи файлів, щоб не вийшло так , ви хочете відкрити 2D фрактал, а відкрили кватерніон.
Що таке новий фрактал? Давайте розглянемо це на прикладі 2D фракталу, оскільки уроки в цієї програмі будуть присвячені саме 2D фракталам, тому що все інше, що пропонує програма, здається мені не дуже цікавим, але ви, звичайно, можете спробувати все, що вам заманеться.
Отже, натискаємо кнопку 1, і що ми бачимо? Ми бачимо сніговика, що впав на бік – це множина Мандельброту. Саме, множина Мандельброта буде у вас відкриватися щоразу, коли ви викликатимете новий фрактал, саме це і є нашою відправною точкою на шляху створення шедевра. Дуже раджу вам розгорнути вікно, так буде зручніше працювати. Ще один нюанс, ви можете відкривати відразу кілька фракталів одночасно.
Зверніть увагу, після того, як ви відкрили фрактал, у вас стали активними майже всі кнопочки. Для чого ж вони потрібні?