Автор Тема: Щоденник творчої людини  (Прочитано 5925 раз)

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
  • -Receive: 214
  • Стать: Жіноча
  • Життя прекрасне і дивовижне
Re: Щоденник творчої людини
« Відповісти #42 : 09 Жовтня 2024, 00:38:38 »
Осінній настрій

Я дивлюся на Осені фарби яскраві.
Осінь в серці звучить як відлуння дощів,
І картини малює з сюжетом цікавим,
І дарує натхнення осінніх віршів…

Осінь диво дарує і трохи печалі,
Але сум той недовгий як спогадів слід…
Промінь сонця, і листик пожовклий останній
Нам як осені теплий на пам’ять привіт.

Намагаюся я зберегти чудні миті:
Цю осінню красу і цю радість тепла,
Що мою змерзлу душу поможе зігріти,
В холоднечу зимову дасть радість життя.

Те осіннє тепло подарує надію,
А також подарунок безцінний – любов.
Я його збережу, і здійсню свою мрію.
І життю посміхнуся, радіючи знов.

Лариса Олійник

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #41 : 30 Вересня 2024, 10:29:27 »

Не варто ображатись на людину, яка вчинила підлість. Якщо вона так зробила - значить так дозволила їй її совість. І в цій ситуації важливо для себе зрозуміти, що твої почуття, твої переживання, твій емоційний стан для цієї людини зовсім нічого не означають.

Бо свій вчинок така людина скориш за все заздалегідь продумала й повністю усвідомлювала, що саме вона робить. І коли ти це зрозумієш й відчуєш – ти зрозумієш, що потрібно не ображатись, а треба просто обірвати всі стосунки із цією людиною, замість того. щоб гадати й задавати собі питання "За що вона так зі мною ?".

І хоча це боляче і навіть страшно, але це краще, ніж продовжувати спілкування і чекати на черговий удар у спину. Бо любов завжди сильніша за ненависть, а забуття краще ніж помста...

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #40 : 24 Вересня 2024, 14:14:18 »

Любіть усім серцем! Забувайте теж усім серцем.

Відпускайте без сумніву тих, хто шукає ліпших, хоче простіших, тихіших та спокійніших. Хай вони йдуть від вас легко та спокійно. Побажайте їм зустріти розумних та гідних та бути щасливими.

Бо бути собою - важливіше, ніж прогинатися під якісь чужі норми та побажання.

Й хоча розумію, що важливо бути комусь потрібною, але ж... без примусу, а щиро...

Немає ідеальних людей на Світі, але треба дивиться на факти реально, без зайвих мрій та припущень: ваша людина завжди буде поруч з вами, а чужа ... навіщо вона вам взагалі?...

Тому не своїх, випадкових людей у вашому житті – відпускайте з Богом та пам'ятайте: справжніх поруч не може бути багато...

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #39 : 15 Липня 2024, 10:33:17 »
З раннього дитинства небо заворожувало мене своєю неповторною красою! Мені завжди здавалося, що воно грає з нами у якісь свої, небесні ігри…

Адже ми не в змозі передбачити, яким воно буде не лише за годину, а й за хвилину, і навіть за мить.

Ми часто дивимося в небо: коли мріємо і коли стурбовані, коли нам весело і коли сумуємо, коли сонячно і коли йде дощ чи сніг.

Тому що надивитися на нього неможливо!

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #38 : 09 Червня 2024, 17:38:26 »
Зібрала для настрою невеличкій розарій з моїх фото.
Троянди – дивовижні квіти. Недарма їх ще називають королевами серед квітів.
І навіть коли троянда в'яне, вона не втрачає свою чарівність, а лише нагадує нам, що життя швидкоплинне, а краса - не вічна...

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #37 : 27 Лютого 2024, 12:17:53 »
Інколи життя заводить нас у глухий кут, з якого, здається, вже немає виходу. Повірте мені на слово, вихід є завжди. Але просто не завжди він лежить на поверхні або не такий однозначний, як нам би хотілося.

Взагалі, життя не має глухих кутів, воно навпаки дає нам безліч шансів  на вихід з той чи іншої ситуації. 

Інколи фраза "Що не робиться, все на краще" дуже правильна. Бо іноді ми сами не знаємо, чого хочемо в той чи інший момент. Тоді життя дає нам шанс зупинитися, поміркувати, та щось змінити. Або змушує нас робити вибір. 

Бо дійсно ми можемо навіть не здогадуватися,  скільки ще сил, терпіння, любові  та інших корисних здібностей та привабливих вад є в нас. Але прийде час,  і ми побачимо себе зовсім в іншому ракурсі та будемо дивуватися, як це ми раніше не знайшли такого простого рішення ...

Тому вірте в себе, не зневажайте шанси, які дає вам життя, прислухайтеся до себе, до своїх почуттів. Це дуже важливо. І головне, ніколи не зневажайте почуття людей, які знаходяться поруч з вами, не завдавайте їм болю, не вважайте їх хуже чи ліпше за вас, бо кожна людина - це цілий Світ. Вона неповторна.

І  тоді у вас все буде добре, тому що життя любить тих, хто любить його  та завжди шукає своє рішення в любий ситуації, ( що важливо - не за чиїсь рахунок),  не падає духом і вірить в себе і в те, що життя - чудова штука!

Бережіть себе!

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #36 : 31 Грудня 2023, 20:56:58 »
Негативні емоції мають властивість накопичуватися поступово і часом непомітно. Тому що життя сповнене різних подій та емоцій, які швидко змінюють одне одного і часом якісь позитивні життєві ситуації повністю витісняють із нашої свідомості негатив. Але найнебезпечніше, що незважаючи на це, негатив залишається і нікуди не зникає, а накопичується і чекає на свою "зоряну годину"...

І в якийсь момент чаша негативу наповнюється до країв і відбувається емоційний вибух, який зносить все на своєму шляху, калічить долі, розриває на шматки душі і руйнує людину зсередини.

Так часто буває в людських стосунках, коли довгий час пробачаєш, намагаєшся забути образи, намагаєшся пам'ятати лише добрі моменти, але... Настає година "Ч" і така практика вже не працює. Навпаки починають згадуються всі дрібні негативні моменти, всі моменти, коли, можливо, треба було дати зрозуміти інший людині, що так не можна, що вас ображає така поведінка чи вчинок. Але ви промовчали, чи переклавши провину за ситуацію на себе, чи вирішивши не роздмухувати вогонь скандалу...

Зараз у воєнний час ми всі емоційно напружені. Напевно, тому дуже складно зараз не вибухнути, не виплеснути на своїх ближніх той негатив, який зараз довгий час накопичується в наших душах...

Але у наступному році я всім нам бажаю, жити без емоційних вибухів і уникнути емоційного вигоряння, берегти своїх ближніх і рідних, не накопичувати (наскільки це можливо) негатив у собі і намагатися залишатися людьми у будь-якій ситуації.

Нехай Новий рік принесе всім нам хороші новини. Нехай ті, хто захищає нас зараз від ворога, повернуться додому живими та неушкодженими. Я всім нам бажаю перемоги та мирного неба над головою. А також щастя, здоров'я та гарного настрою незважаючи ні на що і всупереч усьому. Тому що добрий настрій зараз є особливо цінним продуктом, який допомагає нам вижити, вірити в нашу перемогу і не переставати дивуватися цьому Світу.

З новим роком!

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #35 : 16 Грудня 2023, 12:39:50 »

З настанням зими в мені прокидається дитяче бажання різдвяного дива... Хочеться великих кучугур та снігових завірюх… Хочется яскравого місяця на небі, що промальовує химерні тіні на сніговій рівнині та багато-багато зірок, що по особливому блищать взимку…

Хочется щоб усе це буде як в дитинстві! Щоб вдовж доріг стояти Сніговики і сяяло світло гірлянд на ялинках.

Хочется щоб прийшов час дістати іграшки, що спали у коробках, прикрасити будинок, скликати своїх друзів та говорити з ними про важливе до світанку.

Хочется щоб настав мир і спокій у кожної родині на нашій землі. І щоб наше бажання перемоги перетворилося скоріш на дійсність.

Мріяти, кажуть, не шкідливо, шкідливо - не мріяти. Тому давайте вірити у різдвяне чудо і в те, що всі наши мрії обов'язково здійсняться.

Я нам усім цього дуже-дуже бажаю.

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #34 : 25 Листопада 2023, 20:58:35 »

Мене завжди дивувало, як люди вірять всякого роду шарлатанам, обманщикам та популістам, які їм обіцяють те, що в принципі не можуть виконати. Та втім і не збираються виконувати.

Що це? Людська дурість? Небажання думати, аналізувати ситуацію та невміння робити висновки?

Не можна ж все життя наступати на ті самі граблі і не розуміти, де правда і реальність, а де обман і утопія.

Чому люди так легко вірять у брехню та плітки? Чому готові повірити пліткам та очорнити людину, не намагаючись навіть розібратися та скласти свою думку про неї. Чому вважають правдою думки інших осіб, можливо, зацікавлених у оббріхуванні людини?

Можливо, це підвищує власну самооцінку? Типу «є люди гірші за мене»? Чи «він (вона) живе краще, ніж я, а це несправедливо, треба у нього (неї) все відібрати та поділити»?
Чи це несприйняття чужої праці та чужих успіхів (проста заздрість та жлобство)?

Говорять, що у більшості наших людей пам'ять як у рибки гуппі. Я не згодна. З пам'яттю у них усе гаразд. Адже пам'ятають вони, наприклад, усе погане, що їм навіяли, що їм розповіли про когось, пам'ятають борги сусідів і родичів, пам'ятають образи і біль, пам'ятають гарні моменти зі свого життя, і завжди пам'ятають, що Країна їм усе винна.

А от пам'ятати, як їх обдурили, зіставити обіцянки та реальність – для них це якось не комільфо. Та й про свої борги перед іншими та країною часом чомусь забувають.
Така собі вибіркова пам'ять, однак. Вигідна.
Тому що з умінням мислити, аналізувати та робити висновки у цих людей – повний швах. Та й до того ж дуже складно зізнатися навіть собі, що тебе обдурили. І головне – що в цьому винен лише ти сам, а не хтось інший. Виглядати дурнем ніхто не хоче.

Визнавати свої помилки може тільки людина, яка вміє мислити і чесно оцінює свої власні вчинки. І той, хто ніколи не звинуватить іншу людину у всіх гріхах, почувши плітки чи брехню від інших людей, а спробує у всьому розібратися.

Можна вірити в казку, у порожні обіцянки, очорняти людину, особливо, коли це робиться в «компанії» з більшістю, адже тоді відповідальність за наслідки лежить наче на всіх і будь-якої миті можна вдати, що ти сам по собі і зовсім не при справах . І совість не мучить. І відповідальність не хвилює... Або її просто немає в наявності?

Не знаю чому вважається, що більшість завжди має рацію. Адже історія протягом століть довела, що здебільшого саме не думаюча більшість найчастіше призводить до руйнівних наслідків і для своєї країни, і для свого народу… Ну і як наслідок, для себе особисто.

А небажання думати, невміння аналізувати ситуацію та робити висновки призводить до того, що людина починає сприймати інформацію, яка збігається з її бажаннями та мріями, як істину. І тоді їй вже складно пояснити і довести, що це просто чергова ілюзія, яку підсовують йому навмисно ті, кому це треба.

Така людина вірить у те, у що вона хоче вірити… І навіть розчаровуючись і розуміючи, що її вкотре обдурили, найчастіше не визнає своїх помилок, а навпаки починає люто ненавидіти того, хто йому на ці помилки вказав…

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #33 : 08 Листопада 2023, 22:19:26 »
Сьогодні мене запитали, які якості в людині я ціную більш за все...

Напевно, не відкрию Америку, якщо скажу, що перш за все ціную в людині вміння виявляти доброту та співчуття до інших людей, а отже, і здатність прийти на допомогу. Мабуть, це одна з найважливіших якостей, яка викликає у мене безмірну повагу. Байдужий чоловік – це біда не тільки для рідних та близьких, але й для всіх оточуючих. Тому що така людина спокійно пройде повз і ніколи не допоможе у складній ситуації.

А ще для мене дуже важлива здатність людини говорити правду, не уникати прямих питань, виконувати свої обіцянки і бути надійним партнером у особистих та професійних відносинах.

Ну, і звичайно ж, почуття гумору (куди ж без нього!), яке для мене буде також важливим і визначальним у стосунках із людиною.

Це основні цінні якості у людях, які мені особливо імпонують.

А ще я ціную у людях:
• Працьовитість і наполегливість у досягненні поставленої мети.
• Вміння чесно оцінювати власні дії: свої успіхи та помилки, свої переваги та слабкості.
• Здатність аналізувати інформацію, зважувати варіанти та приймати обґрунтовані рішення.
• Готовність отримувати нові навички та знання, адаптуватися до умов, що змінюються, і розвиватися.
• Здатність сприймати та розуміти різні точки зору та бути відкритим до конструктивної критики.

Мабуть, зазначу ще й такі дві якості, як уміння контролювати свої емоції та дії, а також розуміти та розділяти почуття та емоції інших людей.
Хоча іноді мені здається, що це дві взаємовиключні якості, бо якщо поділяєш емоції та почуття та переживання інших людей, то складно контролювати у цей момент свої емоції. Принаймні я особисто не завжди можу контролювати свої емоції, хоча розділяти почуттів та емоції інших – без проблем…

А які якості ви цінуєте у людині?