Автор Тема: Щоденник творчої людини  (Прочитано 5927 раз)

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
  • -Receive: 214
  • Стать: Жіноча
  • Життя прекрасне і дивовижне
Re: Щоденник творчої людини
« Відповісти #2 : 12 Лютого 2023, 14:43:06 »
Ранок. Пахне свіжозвареною кавою. На столі гірка бутербродів. Це синочок постарався. Сніданок – справа його рук.

За вікном сонячно та невеликий мороз. Сьогодні велике свято – Трьох Святих. Робити нічого не можна. Отже, можна понеділкувати, приготувати щось смачненьке, подивитися фільм чи якісь уроки з рукоділля.

Начебто все нормально. Але ж у нас війна. І якщо в нас у будинку тепло і затишно, то десь зовсім поряд виють сирени, рвуться снаряди, люди ховаються по бомбосховищам… Хтось залишається без даху над головою, хтось втрачає рідних та близьких людей… На фронті з ворогом борються наші хлопці, і вони там не мають ні свят, ні вихідних.

Позавчора 10 лютого було п’ять всеукраїнських повітряних тривог за добу. А скільки було місцевих, по окремих областях та регіонах... Безліч…

Був черговий масовий обстріл території України… Виродки, прости Боже, які не вміють воювати з армією, уперто розстрілюють ракетами та дронами мирне українське населення, руйнують і стирають із лиця землі, наші міста та села. За що? А це просто так. Бо вони вважають собі великою нацією... А в чому їх велич?
Вони прийшли на чужу землю, де їх ніхто не чекав і куди їх ніхто не кликав. І їх виправдання, що нібито ми планували на них напасти, а вони нанесли превентивний удар ─ страшне марення їхнього правителя-маразматика.

Скільки ще горя принесуть вони на нашу землю?

Але ми вистоємо і переможемо, тому що ми на своїй землі, і ми її захищатимемо. А ворог, ворог піде з ганьбою. Я в це вірю. І знаю, що так і буде, бо інакше не може бути.

Ворог хоче, щоб ми перебували у постійному страху, перебували у постійній депресії. Він хоче налякати нас, зламати, але в нього нічого не вийде.

Принаймі, я вже точно не впадатиму в депресію, а займуся творчістю ─ створю щось таке для підняття настрою. Шити і в'язати, звичайно, не буду, тому що не можна, а ось зробити колаж або написати казку для дітей, або зробити саморобку з паперу на 14 лютого – це цілком собі варіант Свято, незважаючи на війну…

І, звичайно ж, ми всі, хто в тилу, помолимося за тих, хто захищає нас на полі бою, хто дає нам можливість зараз жити та творити.

Зі святом! І не піддавайтеся зневірі – це великий гріх. Вірте у ЗСУ та в нашу перемогу!

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
  • -Receive: 214
  • Стать: Жіноча
  • Життя прекрасне і дивовижне
Щоденник творчої людини
« Відповісти #1 : 09 Лютого 2023, 13:11:23 »
Я думала, що ніколи більше не зайду на цей форум і не напишу тут жодного рядка. Але, як кажуть, ніколи не говори ніколи.

Скажу чесно, давно думала закрити форум, бо нормальне спілкування на ньому перервалося практично з кінця 2015 року. Після того, як почалася у нас в Україні війна, хтось із моїх інтернетних «друзів», які проживають на території країни-агресора, самі собою «відпали», з кимось я сама перервала будь-яке спілкування, бо не поділяла їхньої ейфорії від «Крим наш», мене обурювало їхнє горезвісне «бендерівці» та інше.

Крім того, з листопада 2015 року і практично по початок 2022 року відбулися сумні події у моєму житті. Згадувати не хочеться. Але зі всіх важких випробувань, які випадали на мою долю, я завжди шукала порятунок у творчості.

Я займалася своїми сайтами, продовжувала випускати дитячий журнал, робила колажі, анімації, писала вірші та оповідання…
Єдине, чого мені не хотілося, це спілкування з будь-ким на інтернетному просторі. Напевно, тому що переконалася, що всі розмови в інтернеті здебільшого нещирі. Ти не бачиш обличчя співрозмовника, не чуєш його голосу, а значить – дуже легко обманутися і прийняти за щире співчуття чиєсь глузування…
Якось так…

З 24 лютого 2022 року війна, яка тривала з 2014 року, перейшла, як то кажуть, у гарячу фазу. Обставини та настрій не дозволяли мені займатися сайтами, а тим більше форумом.
Але творчість знову витягала мене з виру страху та апатії…
Я багато чим займалася весь цей час: займалася перекладом статей та віршів, робила різні вироби, в'язала спицями та гачком, шила, вчилася малювати, освоювала нові програми…

А потім одного дня побачила, що мій форум зник... Не обтяжуватиму вас технічними подробицями, але замість сторінки форуму висіла помилка і все.
Здавалося, ось і все, це так розпорядилася доля. Видали форум, і всі проблеми будуть вирішені. Але тут підключилося моє постійне бажання не йти на поводу у долі. І я спробувала відновити форум, хоча б для того, щоб скопіювати собі на комп'ютер найдорожчі для мене спогади…

Так я знову зайнялася форумом ... А потім мені захотілося його пожвавити. Тим більше, що я йому вигадала відмінне застосування.
Але про це пізніше…