Автор Тема: Творіння рук людських  (Прочитано 72 раз)

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
  • -Receive: 220
  • Стать: Жіноча
  • Життя прекрасне і дивовижне
Творіння рук людських
« : 07 Травень 2023, 15:59:39 »
Вирішила відкрити тему, де можна буде викладати цікаві роботи, що зберігають тепло людських рук. Приєднуйтесь! На просторах інтернету зустрічаються дуже цікаві роботи, які захоплюють і часом надихають на створення чогось свого, неповторного.

На створення цієї теми мене спонукали роботи Мар'яни Копилової. Я просто не змогла пройти повз. Дуже хочеться поділитись її творчістю з вами, дорогі форумчани та гості форуму.

Мар'яна створює чудових істот, кракозябриків. Здається, що кожен кракозябрик живий і має свій характер.

Сама Мар'яна говорить про свої творіння: "Для мене мої істоти - живі. Іноді здається, що навіть не я вигадую їх, а вони самі приходять у цей світ, а моє завдання, лише допомогти їм у цьому."

А тепер пропоную подивитися на кракозябриків.

Переглянути інші роботи Мар'яни і придбати їх можна тут.

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
Re: Творіння рук людських
« Відповісти #1 : 17 Травень 2023, 17:57:16 »
Сьогодні поговоримо про декупаж

Декупаж (фр. decouper — вирізати) — декоративна техніка за тканиною, посудом, меблями та іншим, що полягає в скрупульозному вирізуванні зображень з різних матеріалів (дерева, шкіри, тканин, паперу тощо), які потім наклеюються або прикріплюються іншим способом на різні поверхні для декорування.

Витоки декупажу сягають раннього Середньовіччя. Як вид мистецтва він уперше згадується наприкінці XV століття Німеччини, де вирізані картинки почали використовуватиме прикраси меблів. Пік захоплення цією технікою настав у XVII столітті у Венеції, коли до моди увійшли меблі, прикрашені інкрустаціями у китайському чи японському стилі. Венеціанські майстри майстерно вирізали зображення, наклеювали їх на поверхню меблів та покривали для захисту кількома шарами лаку.

Зараз ця старовинна техніка знову стала модною і широко поширена в різних країнах при декоруванні сумочок, капелюшків, підносів, ялинкових прикрас, сонячного годинника, скриньок, посуду, упаковок і т. д., а також при створенні ексклюзивних предметів інтер'єру, при оформленні одягу та виготовлення модних аксесуарів.

Ось і одна моя добра знайома захопилася цим чудовим хобі. Пропоную вам її роботи. Дивіться та насолоджуйтесь!

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #2 : 27 Травень 2023, 12:54:58 »
Cьогодні пропоную помилуватися ляльками. Ляльки у принципі нас, жінок, супроводжують усе життя! Спочатку ми граємось у ляльки, а потім граємось у ляльки з нашими дітьми, племінницями, молодшими сестрами, хрещеницями...

Знамениті ляльки Тільда, вигадані норвезькою художницею Тоні Фіннангер. Ці ляльки користуються популярністю, їх шиють по всьому світу, створюють фан-клуби та сайти з посібниками, пишуть книги.

Ця унікальна лялька із текстилю, створена для прикраси домашнього інтер'єру. М'яка лялечка Тільда зазвичай досить висока (60 см), зшита просто, без жодних надмірностей, має подовжені кінцівки та пухке тільце.

Відмінність Тільд від інших ляльок – простота. Вони немає нічого зайвого, все виглядає акуратно і без складних деталей. У той же час Тільди залишаються такими ж чарівними, як і в 1999-му, в момент появи. Більше того, створення цих чудових ляльок у рази простіше, ніж будь-які інші. і головне - все робиться своїми руками, і зберігає тепло людських рук.

Offline Лора

• Администратор
  • *
  • Thank You
« Відповісти #3 : 04 Червень 2023, 17:45:26 »
Скульптури з олівців

Поговоримо про незвичайні витвори мистецтва – скульптури, які створені за допомогою звичайних олівців. Цей вид творчості потребує великого терпіння, точності та майстерності.
Скульптури з олівців включає створення тривимірних фігур та об'єктів з використанням олівців в якості будівельного матеріалу скульптури або створення мініатюрної скульптури з окремого олівця.

Створення таких скульптур починається з вибору відповідного олівця. Зазвичай використовуються олівці з м'яким грифелем, такі як графітні олівці, які забезпечують легкість роботи та віддачу матеріалу.

Потім скульптор-художник починає обережно видаляти дерево олівця, створюючи форму та контури майбутньої скульптури або картини. Щоб поєднати окремі частини скульптури, художники можуть використовувати клей або інші матеріали для скріплення, а  також можуть додавати додаткові деталі та обробку, використовуючи різні інструменти, такі як ножиці, ножі або пилки.
Процес створення скульптур із олівців потребує майстерності та творчого підходу. Художник повинен бути уважним до деталей, вміти працювати з маленькими розмірами і точно передавати форми та текстури об'єктів.
Це незвичайне мистецтво знаходить своїх шанувальників у всьому світі. Деякі художники створюють мініатюрні скульптури, що відтворюють відомі об'єкти чи персонажів, тоді як інші створюють оригінальні та унікальні твори.

Скульптури з олівців можуть бути неймовірно докладними та реалістичними, що дозволяє художникам висловити свою творчу візію та здивувати глядачів своєю майстерністю. Це дивовижне мистецтво демонструє можливості творчості та надихає інших досліджувати та експериментувати з різними матеріалами та техніками.

Зі звичайних графітових олівців можна створити цілком незвичайні сучасні скульптури. І сьогодні я хочу познайомити вас з деякими цікавими майстрами в цієї області.

1- Дженніфер Меестр
На створення скульптур з олівців її надихнули морські їжаки, які так схожі на її роботи.
Вона каже:
Цитувати
" Вони дуже небезпечні, але все-таки дуже красиві, їхній вигляд служить явним попередженням - "Не чіпайте мене!", Але все ж ми так і тягнемося доторкнуться до них”.

2- Моллі Гамбарделла (Molly Gambardella)
Своїми незвичайними роботами дизайнер та ілюстратор Моллі Гамбарделла зі Сполучених Штатів Америки розширює межі свідомості та створює нові середовища та стани. Щоб самовиразитись, вона використовує різні способи: від простих ілюстрацій до гігантських скульптур.

3- Джетті Делтон
Джет перетворює на мініатюрні скульптури звичайні олівці. Роботи, які створює Джетті Делтон дивовижні подвійно, тому що він робить мініатюрні скульптури вирізуючи їх зі стрижня олівця.
Тобто олівець може служити нам не тільки як інструмент для живопису, малюнка. Це довів нам 45-річний житель Бріджпорту, на протязі 25 років він перетворює звичайні олівці на мініатюрні скульптури. Він не використовує лупу, все це він робить за допомогою леза, голки, олівця.
Делтон Джетті працює дуже повільно і за дуже яскравого світла, у першій половині дня. Одна крихітна скульптура може тривати кілька місяців, або 2,5 року.

4- Федеріко Урібе
проживає в Майамі і давно працює над створенням подібних скульптурних шедеврів. Остання серія його скульптур отримала назву "Pencilism: Sculptures (Олівець: Скульптури)". При створенні автор використовував виключно кольорові олівці, а також пластикові застібки для фіксації олівців.